Preskoči na: glavni sadržaj | pretraživanje

Špinat

Proizvod

Pogledajte sadržaj vezan uz ovaj članak:

Špinat

Brzo zamrznuti fino sjeckani špinat oblikovan je u brikete nepravilnih oblika kako bi vam doziranje i priprema bili olakšani.

Kako čuvati:
na - 18°C do datuma otisnutog na pakovanju
na - 12°C 1 mjesec
na - 6°C 1 tjedan

Jednom odmrznuti proizvod ne ponovo zamrzavati.

Rok trajanja: Na -18°C do datuma otisnutog na pakovanju.

Način pripreme:
Umak od špinata (za 4 osobe): Na malo masnoće (ulje ili maslac) popržite brašno, zalijte ga mlijekom i prokuhajte. Dodajte zamrznuti špinat i sjeckani češnjak te posolite i popaprite. Uz povremeno miješanje kuhajte oko 15 minuta. Ako želite, na kraju umiješajte vrhnje.
Priprema u mikrovalnoj pećnici: Zamrznuti špinat stavite u posudu, prelijte ga vodom i posolite po želji. Zagrijavajte ga u mikrovalnoj pećnici 10 minuta na 900 W, a zatim pripremajte kao svježi sjeckani špinat. Osim izvrsnog umaka od špinata, ovu visokovrijednu namirnicu možete upotrijebiti i kao dodatak lazanjama, mesnim štrucama i raznim savijačama.

Nutritivne vrijednosti

Energetske i nutritivne vrijednosti izračunate su na 100 g proizvoda.

Nutrijent Mjerna jedinica Količina
Energetska vrijednost kcal 18
Energetska vrijednost kJ 75
Ukupno bjelančevina g 2,00
Ukupno ugljikohidrata g 5,00
Ukupno masti g 0,00

Izvor podataka: Podravka d.d.

Komentiraj

Upišite Vaš komentar ili prijedlog vezan uz sadržaj.

Komentiraj

Pošalji prijatelju

Znate nekog koga bi ovaj članak mogao zanimati? Ništa lakše, upišite podatke, dodajte komentar i pošaljite.

Pošalji prijatelju

Podijeli na:

Dodatni sadržaji

Linkovi na servise kod kojih su objavljeni dodatni sadržaji.
Foto/photos/podravka/tags/spinat/
Podravka proizvodi su sinonim kvalitete, praktičnosti i sigurnosti. Rezultat su dugogodišnje tradicije, znanja i brige za dobrobit potrošača.
Pročitajte više o brandu

Preporučujemo

Recepte omogućila coolinarika.com

Preskoči na: glavni sadržaj | glavna navigacija | pretraživanje