O nama

Vlastito Istraživanje i razvoj organizacijska je tradicija Podravke i njezina konkurentska prednost.

O nama

Istraživačko-razvojne aktivnosti  nositelji su razvoja naše kompanije. U njih su utkane vrijednosti profesorice Zlate Bartl i njezinih timova - strast, kreativnost, inovativnost, izvrsnost, povjerenje i zdravlje potrošača. 

Vizija

Ujediniti istraživačko-razvojne aktivnosti s inovacijama, radi razvoja novih i inovativnih proizvoda i usluga na dobrobit zdravlja i povećanja svakodnevne kvalitete života naših potrošača.

Najveća vrijednost Podravkinog Istraživanja i razvoj su njezini ljudi. Timovi prehrambenih tehnologa, nutricionista, biotehnologa, agronoma, biologa, farmaceuta i tehničkog osoblja posvećeni su stvaranju kvalitetnih, inovativnih i za zdravlje potrošača i okoliš sigurnih proizvoda.

Naši laboratoriji za razvoj proizvoda, senzorsku analizu, istraživanje okusa, kontrole kvalitete sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže, proizvodnih pogona i okoliša imaju za cilj kontinuirano osiguravati najvišu kvalitetu Podravkinih proizvoda, gradeći odnos povjerenja s potrošačima.

Naši laboratoriji

  • Laboratorij za senzorska i kulinarska ispitivanja prof. Zlata Bartl
  • Laboratorij za razvoj proizvoda
  • Istraživačko-razvojni poluindustrijski laboratorij (PILOT laboratorij)
  • Laboratoriji za kontrolu kvalitete i zdravstvenu ispravnost hrane i otpadnih voda

Osim laboratorija, Istraživanje i razvoj je i edukacijski centar za djelatnike, potrošače, suradnike, studente i učenike.