Preskoči na: glavni sadržaj | pretraživanje

Brandovi

Standardna brašna

Bijelo brašno glatko (TIP 550)

Bijela brašna dobivaju se finim mljevenjem pšenice kao glatka ili oštra brašna. Sastoje se samo od jezgre zrna pa imaju manje vitamina i minerala, koji su uklonjeni s ovojnicom zrna i klicom. Ali upravo zato imaju izvrsna svojstva pečenja, a... Više

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

Bijela brašna dobivaju se finim mljevenjem pšenice kao glatka ili oštra brašna. Sastoje se samo od jezgre zrna pa imaju manje vitamina i minerala, koji su uklonjeni s ovojnicom zrna i klicom. Ali upravo zato imaju izvrsna svojstva pečenja, a... Više

Polubijelo brašno (TIP 850)

Sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od bijelog brašna pa je stoga i prehrambeno vrjednije. Posebno je prikladno za pripremu kruha i peciva, pa je stoga poznato pod nazivom krušno brašno. Kako čuvati: Čuvati na... Više

Crno brašno (TIP 1100)

Tamnije je brašno dobiveno mljevenjem svih dijelova zrna. Bogato je vrijednim vitaminima (posebice vitaminom E i vitaminima skupine B) kao i mineralima (Mg, Ca, P, i K) te celuloznim vlaknima. Preporučuje se napose za pripremu raznovrsnog zdravog... Više

Kukuruzno brašno

Ovo brašno dobiveno je finim mljevenjem izabranih vrsta isklicanog kukuruza, prepoznatljive mliječnožute boje. Njegova je osnovna primjena pečenje kukuruznog kruha. Uz kukuruzni kruh kao osnovni prehrambeni proizvod, primjena je ovog brašna u... Više

Raženo brašno (TIP 1250)

Dobiveno je mljevenjem očišćene raži i odvajanjem posija. Visoke je prehrambene vrijednosti, a kruh i pecivo od raženoga brašna ostaju duže svježi. Ipak se najbolja rahlost i fina šupljikavost postiže pripremanjem kruha od mješavine... Više

Kukuruzna krupica

Proizvod je dobiven suvremenom mlinskom preradom kukuruza od kojeg možete pripremiti palentu, žličnjake, nabujke, kaše, pite i zlevanke. Kako čuvati: Na suhom i zračnom mjestu. Rok trajnosti: 9 mjeseci Način pripreme:... Više

Pšenična krupica

To je proizvod od kojeg se ne može umijesiti tijesto, ali je vrlo prikladno za pripremu raznih vrsta kuha izvrsnih žličnjaka, kašica, kohova, nabujaka, nadjeva. Kako čuvati: Na suhom i zračnom mjestu Rok trajnosti: 12 mjeseci... Više

Preskoči na: glavni sadržaj | glavna navigacija | pretraživanje