Pileći rižoto
- Recept by coolinarika.com -Prožmite okus bijelog vina u pileći rižoto pripremljen s rajčicom i parmezanom, a uz svježu salatu uživat ćete u klasici jela kojeg možete pripremiti i s drugim vrstama mesa.

Priprema
Pileći file operite, obrišite i narežite na manje komade. Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte pripremljeno meso. Pospite s malo Salut soli i meso popecite uz miješanje do zlatnožute boje. Zalijte vinom, posipajte paprom i crvenom paprikom. Kad vino ishlapi, umiješajte koncentrat rajčice i još kratko pirjajte. Mesu dodajte rižu i uz stalno miješanje podlijevajte vodom dok se riža ne skuha. Na kraju u rižoto umiješajte komadić maslaca. Po potrebi posolite i umiješajte parmezana.
Posluživanje: Rižoto pospite peršinom i odmah poslužite topao uz sezonsku salatu.
Savjet: Rižoto možete pripremiti i s drugim vrstama mesa, npr. teletinom.