Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje 5g soli dnevno, no današnjim načinom života u tijelo unosimo i do nekoliko puta veću količinu kuhinjske soli od preporučene. Ali–to ne mora biti tako! Začini su tu da nam oplemenjuju jela pa hajde da ih onda i iskoristimo. Mjesta ima za svakog od njih, zato se prepusti mirisima i okusima začinskog asortimana koji ti pruža Podravka.
Isprobajte i
-
Fant tortilje
-
Fant mješavina za lazanje
-
Bogata juha s crvenom kvinojom i povrćem
-
Bogata juha s lećom
-
Bogata juha s ječmom i povrćem
-
Bogata juha s 5 žitarica
-
Bogata juha s vrganjima i heljdom
-
Sol sa smanjenom količinom natrija
-
Bosiljak usitnjeni
-
Slatka paprika - mljevena crvena začinska
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Tortilja, burrito, tacosi – sličnosti i razlike
Mnoga meksička jela imaju jednu zajedničku poveznicu - prave se od ukusnih pšeničnih ili kukuruznih tortilja. Evo kako najlakše...
-
4 situacije u kojima je juha najbolje glavno jelo
Povrtna ili sa žitaricama, u tanjuru ili zdjelici, u tjednu ili vikendom... glavno da je juha! Ovo sjajno i okrepljujuće...
-
6 jednostavnih recepata s okusom Meksika
Za putovanje u Meksiko i otkrivanje tajni njegovih specijaliteta ne morate čekati neka bolja vremena, radije sad i odmah...
-
Jeste li slani ili slatki tip? Poznata nutricionistica i trenerica pripremaju vam veliki izazov
Manje je više, tvrdnja je koja nikad nije bila točnija nego što je u 2023. godine, a minimalizam ćemo ove godine prigrliti...
Namirnice
-
Mljevena paprika
Potječe iz Meksika, prenesena je u Španjolsku i Maroko, postala osnovni sastojak mađarske kuhinje. Može biti slatka i ljuta,...
-
Bosiljak
Svježi bosiljak možete umiješati u maslac sa svježe mljevenim paprom i naribanom limunovom koricom pa ćete dobiti aromatični...
-
Češnjak
Češnjak je rado korišten začin u svim kuhinjama Mediterana. Provansalski umak aïoli, čiju osnovu čine majoneza, maslinovo...