OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus

Bogata salata s heljdom, ječmom i dresingom od senfa

Za proslavu Podravkinih 75 godina food blogerica Foodoris pripremila je salatu. Ovaj nutritivno bogat i cjelovit obrok miks je povrća, omiljenih ječma i heljde uz dodatak tostiranih lješnjaka. Rapsodiju okusa pojačao je popularni francuski dressing od senfa.

  • 40 min
  • Jednostavno
Bogata salata s heljdom, ječmom i dresingom od senfa

Sastojci

  • 50 g rikole
  • 60 g heljdine kaše
  • 80 g ječma (sirovog)
  • 1 cikla srednje veličine
  • 1 mrkva srednje veličine
  • 4 žlice sjemenki nara
  • 150 g lješnjaka
  • ½ manje glavice ljubičastog luka

Za dressing:

Priprema

  1. Skuhajte zasebno ječam i heljdu prema uputama na pakiranju. Pustite da se malo ohlade.
  2. Lješnjak kratko tostirajte na suhoj tavi uz neprestano miješanje. Skinute što više opni te nasjeckajte na polovice.
  3. Ciklu i mrkvu naribajte, a luk narežite na polumjesece.
  4. U dublju zdjelu za salatu dodajte rikole, kuhane žitarice, sjemenke nara, tostirani lješnjak i nasjeckani ljubičasti luk.
  5. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, javorov sirup, senf, sol i crni papar te Vegetu BIO.

Posluživanje: Pripremljeni dresing prelijte po salati, promiješajte te poslužite.

Savjet: Za cjeloviti obrok ovoj salati možete dodati kuhanu smeđu ili zelenu leću.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje