Veličanstveni rižoto

Zrno po zrno - rižoto

Rižoto s graškom i pečenim lososom

Pečeni losos odlično se slaže s rižotom pa u kombinaciji s rižom uz dodatak bademovog biljnog napitka, parmezana i graška, postaje privlačno i zanimljivo jelo. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Rižoto s graškom i pečenim lososom

Sastojci

Priprema

  1. File lososa očistite od kože i kostiju, posolite ga i ostavite sa strane.
  2. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju, a zamrznuti grašak stavite u posebnu zdjelicu.Mladi luk sitno narežite, češnjak nasjeckajte, naribajte koricu limuna pa mu ocijedite sok.
  3. U širokoj tavi na 2 žlice zagrijanog maslinovog ulja stavite mladi luk, češnjak, koricu limuna i sol.Pirjajte 5 minuta pa dodajte bademov biljni napitak i promiješajte. Zatim dodajte naribani parmezan, sok pola limuna, svježe mljeveni šareni papar i Vegetu Bio.
  4. Pirjajte 5 minuta na laganoj vatri pa umiješajte prethodno skuhanu rižu. U rižu s umakom dodajte grašak, pa kuhajte još 5 minuta, promiješajte i ugasite vatru.
  5. Dobro zagrijte drugu tavicu i nauljite s 2 žlice maslinovog ulja i stavite odreske lososa. Pecite ih s jedne, a zatim druge strane do zlatno rumene boje. Potkraj nakapajte limunovim sokom i pospite svježe mljevenim šarenim paprom.

Posluživanje: Topli rižoto poslužite s lososom.

Savjet: Uz rižoto s graškom možete umjesto lososa poslužiti i drugu ribu ili meso.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus