BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa

Prženi tofu s tikvicama i rižom

Prženi tofu s tikvicama i rižom jednostavno je, ali cjelovito jelo bez mesa koje u jednom obroku objedinjuje sve što treba tijelo i sve u čemu uživa nepce.

  • 30 min
  • Jednostavno
Prženi tofu s tikvicama i rižom

Sastojci

Priprema

  1. Basmati rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. U široj posudi pomiješajte Gussnel i kurkumu. Tofu narežite na komade (veće trokute) i uvaljajte sa svih strana u mješavinu.
  2. U tavi na 2 žlice ravnomjerno zagrijanog maslinova ulja popecite tofu sa svake strane po 3 – 4 minute, dok ne uhvati zlatnu koricu. Izvadite popečeni tofu na papirnati ubrus da upije višak masnoće od pečenja.
  3. Na istom ulju popržite protisnuti češnjak, a zatim dodajte zob barista biljni napitak i tikvice narezane na ploške.
  4. U zdjelici pomiješajte ½ žlice maslinova ulja, Vegetu BIO i kajenski papar. Dodajte mješavinu u umak s tikvicama te kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  5. U suhoj tavi na laganoj vatri popržite sezam, stalno miješajući dok ne dobije zlatnu boju.
  6. Mladi luk narežite na kolutiće.
  7. Ukiseljenu pečenu crvenu papriku narežite na trakice i dodajte u prethodno skuhanu rižu.

Posluživanje: Poslužite tako pripremljenu rižu uz umak od tikvica, tofu, mladi luk i matovilac te posipajte poprženim sezamom.

Savjet: Uz jelo možete poslužiti kuhanu brokulu i zelene mahune.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka