Ukusni veganski burger
- Recept by coolinarika.com -Ponekad je dovoljno samo promijeniti kut gledanja da bi se otvorile neke nove perspektive. Želite li povećati unos povrća ili smanjiti unos mesa, onda je veganski burger odličan početak.
![Ukusni veganski burger](https://podravkaiovariations.azureedge.net/d368568c-63b8-11eb-a5ab-0242ac12003b/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Rižu skuhajte u 200 ml posoljene vode, ocijedite i ohladite. Ocijedite i isperite grah, stavite ga u posudu i dobro zgnječite vilicom. Sušene rajčice narežite na komadiće. Mljevenim orasima dodajte krušne mrvice i Vegetu Natur Grill Classic, pomiješajte, kratko popržite u suhoj tavi, a zatim izvadite sa strane. U tavi na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje. U veću posudu stavite rižu, grah, sušenu rajčicu, luk i orahe pomiješane s krušnim mrvicama i Vegetom Natur Grill Classic. Sve sastojke dobro izmješajte, a zatim od dobivene smjese oblikujte 3 – 4 veća ili 5 – 6 manjih burgera. Roštilj ploču dobro zagrijte i ispecite burgere sa svake strane oko 5 minuta (ovisno o temperaturi vašeg roštilja).
Posluživanje: Veganske burgere poslužite s ketchupom i sezonskom salatom.
Savjet: Ukoliko imate sušenu rajčicu koja nije u ulju, prije upotrebe ju je potrebno namočiti u toploj vodi.