ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom

Veganska juha s grahom

Raznovrsno povrće čini vegansku juhu s grahom primamljivo šarenom, ali i nutritivno vrjednijom, naročito uz dodatak mladog špinata ili kojeg drugog lisnatog povrća.

  • 35 min
Veganska juha s grahom

Sastojci

Priprema

  1. Luk sitno nasjeckajte, a mrkvu i papriku narežite na kockice. Konzervirani kukuruz šećerac i crveni grah ocijedite i isperite.
  2. Na 2 žlice maslinova ulja 10-ak minuta pirjajte luk, mrkvu i crvenu papriku.Zatim dodajte protisnuti češnjak da zamiriše. Dodajte zob barista biljni napitak, a kad zakipi, umiješajte ocijeđeni kukuruz i grah.
  3. Začinite kimom u prahu, đumbirom u prahu i dimljenom slatkom paprikom te dodajte Vegetu BIO. Promiješajte i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Kad ugasite vatru, umiješajte mladi špinat.
  4. Kukuruzne tortilje narežite na trokutiće i popecite na tavi na 1 žlici maslinova ulja s obiju strana, dok ne dobiju zlatnu boju.

Posluživanje: Poslužite vegansku juhu s grahom uz popečene trokutiće tortilja.

Savjet: Osim špinata, možete dodati i drugo sezonsko lisnato povrće.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži