Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Veganska kvinoja s povrćem i avokadom

Obožavamo brza veganska jela koja podjednako prijaju bila topla ili hladna. A kad kvinoji društvo prave avokado, bundeva i kupus – vege uspjeh je zajamčen!

  • 35 min
  • Jednostavno
Veganska kvinoja s povrćem i avokadom

Sastojci

Priprema

  1. Kvinoju dobro operite u hladnoj vodi i procijedite
  2. U wok stavite opranu kvinoju, Vegetu BIO i 370 ml vode. Kad zakipi, poklopite, smanjite vatru i kuhajte oko 15 minuta da se tekućina apsorbira. Višak tekućine ocijedite i stavite sa strane.
  3. Bundevu narežite na kockice, a kupus na rezance.
  4. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno narezan luk. Popecite uz miješanje do zlatnožute boje pa dodajte protisnuti češnjak, bundevu i kupus.
  5. Kratko popecite, uz miješanje pa dodajte nekoliko žlica vode. Pirjajte na laganoj vatri uz miješanje, da povrće omekša (10-ak minuta). Lagano posolite i pospite crnim paprom.
  6. Avokado očistite i narežite na ploške te nakapajte sokom limete.

Posluživanje: Kvinoju s povrćem poslužite uz avokado.

Savjet: Jelo možete poslužiti toplo ili hladno.

Gulaš

Inspirirani tradicijom