Bolonjez od leće

Podravki je za njezinih uspješnih 75 godina poslovanja popularna pjevačica Lana Jurčević pripremila šaren i nevjerojatno ukusan bolonjez od leće, u kojemu će uživati svi ljubitelji tjestenine, ali i povrtnih zalogaja.

  • 40 min
Bolonjez od leće

Sastojci

Priprema

  1. Luk, mrkvu, celer i češnjak usitnite ili naribajte što je sitnije moguće.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite povrće i uz miješanje kratko popecite.
  3. Dodajte malo vode i na laganoj vatri poklopljeno pirjajte oko 15 minuta.
  4. Leću dodajte povrću, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i ulijte vode da pokrije sadržaj.
  5. Dodajte bosiljak, origano i Vegetu BIO.
  6. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta odnosno da leća omekša. Po potrebi dodajte još malo vode.
  7. Potkraj popaprite i po potrebi posolite.
  8. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi.

Posluživanje: Gusti umak od leće rasporedite po špagetima, pospite naribanim sirom i poslužite.

Savjet: Bolonjez od leće možete poslužiti i s njokima, palentom ili rezancima od tikvica.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja