Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Veganski zeleni curry

Curry je svakako najpopularnije i najpoznatije indijsko jelo koje se udomaćilo u svim krajevima svijeta. Isprobajte naš veganski zeleni curry s biljnim mlijekom i muškatnom bundevom, mljac je!

  • 35 min
  • Jednostavno
Veganski zeleni curry

Sastojci

Priprema

  1. Rižine rezance skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Mladi luk sitno narežite, a češnjak sitno nasjeckajte.
  3. U tarionik (mužar) stavite 2 žlice kokosova ulja, bijeli papar, curry, kurkumu, đumbir, čili, kim i mladi luk te sve izgnječite u finu pastu.
  4. Patlidžan i muškatnu bundevu narežite na kocke.
  5. U tavu zagrijanu na srednjoj vatri stavite 2 žlice kokosova ulja. Kad se zagrije, dodajte muškatnu bundevu i patlidžan pa uz miješanje kratko popecite.
  6. Dodajte pripremljenu pastu i zagrijte uz miješanje. Ulijte zatim biljni napitak od riže i kokosa i dodajte Vegetu BIO, prokulice i grašak te vode po potrebi. Pustite da zakipi, pa kuhajte na laganoj vatri 10 – 15 minuta.
  7. U umak umiješajte smeđi šećer, sojin umak i sok limete.

Posluživanje: Gotovo jelo pospite grubo narezanim korijandrom i poslužite uz kuhane rižine rezance.

Savjet: Muškatnu bundevu možete zamijeniti batatom.

Zimovanje

Uz Podravku nema zime!