Integralna pizza s crnim grahom

Ljubitelji pizze trebali bi iskušati i ovu varijantu, jer integralna pizza s crnim grahom, avokadom i lukom može se pripremiti s različitim vrstama bezglutenskog brašna.

  • 25 min
  • Srednje zahtjevno
Integralna pizza s crnim grahom

Sastojci

Za tijesto:

Za nadjev:

Priprema

  1. U posudu stavite brašna, instant kvasac, sol, 1 žlicu maslinova ulja, šećer i postupno dolijevajući mlaku vodu, umijesite mekano i glatko tijesto. Premjestite tijesto u nauljenu posudu i premažite maslinovim uljem.
  2. Prekrijte kuhinjskom krpom i stavite na toplo mjesto da se tijesto digne (oko 1 sat). Ne brinite se ako se tijesto ne udvostruči.
  3. Dignuto tijesto premijesite, oblikujte u kuglu, pa rukama raširite u krug debljine oko 1/2 cm. Krenite od sredine i širite tijesto prema van, istodobno ga rotirajući.
  4. Tijesto stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  5. Rajčicu pomiješajte s origanom, uljem i malo soli pa time premažite tijesto. Zatim na njega poslažite ocijeđeni grah i na ploške ili rezance narezan luk.
  6. Pećnicu zagrijte na 220 °C, a za to vrijeme pustite pizzu da još malo odstoji.
  7. Pizzu pecite 15 minuta, izvadite je iz pećnice, pa po njoj rasporedite svježe narezan avokado i pospite peršinom.

Posluživanje: Pizzu narežite i odmah poslužite.

Savjet: Uz integralno brašno možete kombinirati bezglutenska brašna po vlastitu izboru.

Masline

Cure sline od masline