Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Pita od kozjeg sira i mrkve

Jeste li ikad pokušali prhko tijesto nadjenuti ne samo sirom, već i mrkvom? Svakako isprobajte ovu zanimljivu kombinaciju u prhkoj slanoj piti, ostat ćete ugodno iznenađeni.

  • 50 min
  • Jednostavno
Pita od kozjeg sira i mrkve

Sastojci

Za tijesto:

Za nadjev:

Priprema

  1. Brašna pomiješajte, dodajte maslac narezan na listiće pa rukom povežite u prhko tijesto.
  2. Dodajte kiselo vrhnje, jaje i malo soli pa zamijesite glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku dok pripremate ostale sastojke.
  3. Mrkvu narežite na srednje kockice, popržite na tavi i stavite sa strane.
  4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, stavite u kalup za pite (Ø 24 cm), a zatim probodite na nekoliko mjesta vilicom.
  5. Pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  6. Za nadjev u zdjeli pomiješajte mladi kozji sir, naribani parmezan, grčki jogurt, žumanjak, pripremljenu mrkvu, sol, limunov sok, češnjak u granulama, šareni papar i Vegetu BIO.
  7. Tijesto izvadite iz pećnice, po njemu rasporedite nadjev pa vratite u pećnicu i na istoj temperaturi pecite još 15 minuta.

Posluživanje: Jelo poslužite toplo ili hladno, uz listove mladog špinata.

Savjet: Jelo možete pripremiti i u malim kalupima te poslužiti jednu pitu kao obrok.

Gulaš

Inspirirani tradicijom