Veličanstveni rižoto

Zrno po zrno - rižoto

Pileći rižoto

Prožmite okus bijelog vina u pileći rižoto pripremljen s rajčicom i parmezanom, a uz svježu salatu uživat ćete u klasici jela kojeg možete pripremiti i s drugim vrstama mesa.

  • 35 min
  • Jednostavno
Pileći rižoto

Sastojci

Priprema

  1. Pileći file operite, obrišite i narežite na manje komade.
  2. Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte pripremljeno meso.
  3. Pospite s malo Salut soli i meso popecite uz miješanje do zlatnožute boje. Zalijte vinom, posipajte paprom i crvenom paprikom. Kad vino ishlapi, umiješajte koncentrat rajčice i još kratko pirjajte.
  4. Mesu dodajte rižu i uz stalno miješanje podlijevajte vodom dok se riža ne skuha.
  5. Na kraju u rižoto umiješajte komadić maslaca.
  6. Po potrebi posolite i umiješajte parmezana.

Posluživanje: Rižoto pospite peršinom i odmah poslužite topao uz sezonsku salatu.

Savjet: Rižoto možete pripremiti i s drugim vrstama mesa, npr. teletinom.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat