Podravka

Grah smeđi

Veganski burger

Ponekad je dovoljno samo promijeniti kut gledanja da bi se otvorile neke nove perspektive. Želite li povećati unos povrća ili smanjiti unos mesa, onda je veganski burger odličan početak.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Veganski burger

Sastojci

Priprema

  1. Rižu kuhanu u posoljenoj vodi ocijedite i ohladite.
  2. Ocijedite i isperite grah, stavite ga u posudu i dobro zgnječite vilicom.
  3. Sušene rajčice narežite na komadiće.
  4. Mljevenim orasima dodajte krušne mrvice i Vegetu Natur Grill Classic, pomiješajte, kratko popržite u suhoj tavi, a zatim izvadite sa strane.
  5. U tavi na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje.
  6. U veću posudu stavite rižu, grah, sušenu rajčicu, luk i orahe pomiješane s krušnim mrvicama i Vegetom Natur Grill Classic.
  7. Sve sastojke dobro izmješajte, a zatim od dobivene smjese oblikujte 3 – 4 veća ili 5 – 6 manjih burgera.
  8. Roštilj ploču dobro zagrijte i ispecite burgere sa svake strane oko 5 minuta (ovisno o temperaturi vašeg roštilja).

Posluživanje: Veganske burgere poslužite s ketchupom i sezonskom salatom.

Savjet: Ukoliko imate sušenu rajčicu koja nije u ulju, prije upotrebe ju je potrebno namočiti u toploj vodi.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja