Jednostavno i brzo

Pripremi brzo i uživaj polako!

Rižoto s tikvicama

Na ljestvici popularnosti, rižoto zauzima visoko mjesto, a u kombinaciji s tikvicama, popularnost mu samo može porasti.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
  • 2 osobe
Rižoto s tikvicama

Sastojci

Priprema

  1. Tikvice operite i naribajte. U široj tavi na zagrijanom maslinovu ulju popecite sitno narezani luk.
  2. Dodajte protisnuti češnjak i rižu. Kratko popecite, uz miješanje dodajte tikvice, ulijte vino, a zatim i malo vode. Posolite i pospite mljevenim paprom.
  3. Pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom (oko 400 ml) i miješajući. Kad je riža gotovo kuhana, umiješajte vrhnje da dobijete kremastu strukturu. Dodajte Vegetu Natur tekući dodatak da zaokružite okus jela.

Posluživanje: Skutu narežite na kockice, a listiće badema popecite i pospite po rižotu prije posluživanja.

Savjet: Umjesto vrhnja za kuhanje možete dodati 1 žlicu sira mascarponea.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.