Češka

Češka obiluje rijekama i jezerima. Nema sumnje da je slatkovodna riba sve popularnija. Riba se priprema na nekoliko načina: kuhanjem, pečenjem ili prženjem. Podravkini proizvodi osvojili su na ovom tržištu brojne nagrade i priznanja u raznim kategorijama.

Češka

Podravkini proizvodi već su godinama prisutni na češkom tržištu putem obiteljske tvrtke Lagris. Lagris je od 2002. godine članica grupe Podravka. Marljivi češki zaposlenici svakodnevno brinu o širokom portfelju proizvoda distribuirajući ih na češkom tržištu.

Na češkom tržištu najtraženiji su Podravkini dodaci jelima, ajvar, mesne juhe i, od nedavno, Natur verzije začina i dodataka jelima. Pod brendom Lagris, osobito je popularna riža: klasična parboiled te premium basmati, jasmine, carnaroli ili sushi. Brend Lagris obuhvaća i popularne mahunarke – leću, grah, grašak, mješavine mahunarki i priloge od krumpira.

Naši proizvodi osvojili su u Češkoj brojne nagrade. Premium Lagris rice osvojila je nagrade "Consumer Choice - New Product of the Year" i "Consumer Choice - Packaging of the Year" (2010., 2011.). Podravka Natur također je dobitnik nagrada u istim kategorijama 2012. godine. Brend Podravka osvojio je nagradu "Superbrands award" 2012., 2013. i 2014., a brend Lagris 2016. godine. Podravkini proizvodi svake su godine dobitnici prestižne nagrade "Superior taste award" u više kategorija.

Podravka Lagris a.s.

Dolní Lhota 39
76323 Dolní Lhota u Luhačovic
Češka

tel: +420 577 658 111
tel:+ 420 577 658 202
e-mail: info@podravka.cz

www.podravka.cz
www.lagris.cz

Kontakt osoba:
Hrvoje Biluš, predsjednik Uprave
Petra Jakopanec, Direktorica marketinga
Ingrid Parničanová, Direktorica prodaje

Geografski položaj

Češka Republika nalazi se u srednjoj Europi i po državnom je uređenju parlamentarna republika. Površina joj je 78 866 km2 i ima oko 10,7 milijuna stanovnika. Glavni grad Prag ima više od milijun stanovnika. Ljepote slikovite prirode čeških i moravskih planina, plivanje ili pecanje u jezerima Južne Češke, bajkoviti dvorci i ljetnikovci... svakako su vrijedni posjeta.

Karakteristike kuhinje

Današnja češka kuhinja rezultat je povijesnih utjecaja brojnih naroda. Tako danas jedemo gulaš, koji su donijeli Mađari, i začine, leću i proso, koji su u Europu stigli s Arapima. I Habsburgovci su imali velik utjecaj na češku kuhinju. Tako danas volimo odreske („šnicle“) i slovačke "halušky“ (njoki).

Ostala popularna jela uključuju pečeno meso, okruglice („knedle“) s kobasicom i zeljem ili slatke okruglice s voćem ili umakom od vrhnja, pohani sir i božićni specijalitet - pohani šaran. Češki specijaliteti uključuju sireve, kobasice, kekse, šljivovicu, kolače... i druga odlična jela.