Crveni kupus na češki način

Dobri vojak Švejk je, naravno, šarmirao ekipu Vegetine kuhinje. Iz Praga i njegove gostionice “U kalicha”, koja i danas podsjeća na vrijeme radnje romana Jaroslava Hašeka, vratila se puna ukusnih dojmova i s ovim tipičnim češkim jelom.

  • 40 min
  • Jednostavno
Crveni kupus na češki način

Sastojci

  • 4 žlice ulja
  • 1 glavica luka
  • kim
  • 1 žličica Gussnela Dolcela
  • 30 g šećera
  • 2-3 žlice vinskog octa
  • 1 žlica Vegete
  • 1 kg crvenog kupusa

Priprema

  1. Crveni kupus narežite na rezance, kratko ga prokuhajte u malo vode i ocijedite.
  2. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte šećer, kupus, kim i Vegetu. Sve pospite Gussnelom, promiješajte i ostavite pirjati.
  3. Pred kraj pirjanja umiješajte ocat i po potrebi malo soli.

Posluživanje: Uz ovo jelo možete poslužiti samo restani ili pire krumpir. Kupus poslužite kao izvanredan prilog uz pečenu patku ili neku drugu perad.

Savjet: Kod pripreme crvenog kupusa odstranite zadebljale krajeve kako bi vam vrijeme pripreme bilo ujednačeno.Brašno će učiniti kupus kompaktnijim i ukusnijim.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”