Tart s blitvom i sardinama
- Recept by coolinarika.com -Pečene tartove bogate češnjakom, kaparima i lukom poslužite posute blitvom i špinatom.

Priprema
Blitvu i rikulu narežite na manje komade, prelijte s maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Luk i kapare jako sitno nasjeckajte, dodajte im protisnuti češnjak i sve zajedno dobro izmiješajte. Na pobrašnjenoj podlozi oba komada tijesta razvaljajte na dimenziju 30x20 cm, pa ih prerežite napola tako da ukupno imate 4 komada tijesta. Svaki komad premažite s ¼ količine sjeckane rajčice pomiješane sa sjeckanim lukom i kaparama, 2/3 količine nasjeckane blitve i rikule rasporedite po komadima tijesta, a ostatak ostavite sa strane. Sir natrgajte na manje komade i isto rasporedite po tijestu. Po tijestu rasporedite ocijeđene sardine i prelijte s ostatkom umaka iz limenke. Posolite i popaprite grubo mljevenim paprom. Na lagano pobrašnjeni lim za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada tijesta i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta. Pečenje ponovite s preostalim tijestom i povrćem.
Posluživanje: Pečene tartove pospite ostatkom blitve i špinata i poslužite.
Savjet: Poslužite toplo ili kao hladne zalogajčiće.