O učincima na zdravlje ne treba trošiti riječi; pitanje je samo gradele, lešo, buzara, brudet ili na koji ćemo točno način veličati ribe, rakove, školjke i druge stanovnike morskih dubina i menija. Nadamo se da dobro plivate u kuhinji; ove super-namirnice treba pažljivo pripremiti kako bi sačuvali delikatne okuse i u potpunosti uživali. Ne zaboravite maslinovo ulje i nazdraviti čašom dobrog vina, nek plivaju i u trbuhu.
Zaronite među ove proizvode
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Eva. Iz srca mora.
Prepoznajete Evu, marku ribljih konzervi, pripremljenih prema originalnim recepturama od najkvalitetnije jadranske ribe.
-
Plava riba plovi svijetom
Dok je jedni pozdravljaju vinom, drugi je jedu sirovu, usoljenu, na žaru, dimljenu, filetiranu, mariniranu, pirjanu, kuhanu...
-
Školjkaši i rakovi u mojoj kuhinji
Afrodizijak već u samom izgovoru. Kamenice sa šampanjcem pripremaju se tako da se cijenjeno pjenušavo vino pomiješa s vrhnjem...
-
Termička obrada ribe
Nutricionistički gledano, riba na lešo vrlo je zdrava. Budući da je prisutna jedino vlastita masnoća ribe, ne radi se o visokoj...
-
Termička obrada hrane
Izlaganjem povišenim temperaturama događaju se brojni procesi i smanjuje količina vode u namirnici, što jelo čini trajnijim...
-
Mala škola riboznalaca
Ribe su vrlo zdrave i ukusne te nam prijaju spravljene na različite načine. Tuna je posebno ukusna na roštilju, skuša sušena...
-
Zašto je naša srdela zakon
Pitate li bilo kojeg našeg gastroznalca ili kuhara, reći će vam da je naša riba zakon! Naše čisto i bogato Jadransko more...
-
Riba u prehrani
Ribe i plodovi mora bitno se razlikuju od ostalih namirnica po specifičnom mirisu, sadržaju polinezasićenih masti dugih lanaca,...
-
Riba na jelovniku od najranije dobi
Tek nakon navršene dvije godine dijete može dobiti pečenu ribu, ali ne prečesto i u malim obrocima, pod uvjetom da se riba...
-
Plodovi mora u dječjoj prehrani
Ribe (ali i ostali morski proizvodi) sadrže nekoliko elemenata kojih drugdje nema. Tu su lako probavljivi proteini koji sadrže...
-
Ravno s palube ribarice: 3 ultrabrza recepta za riblji snack
Povoljne, bogate omega-3 kiselinama i kalcijem, ove ribice u konzervi čekaju u vašem ormariću da ih pretvorite u ukusan i...
-
Naša sardina puna D vitamina: hit recepti za prste polizati!
Vitamin D neophodan je za dobro stanje organizma, jer ima značajnu ulogu u jačanju imuniteta. Stoga preporučamo da barem...
-
Pecamo vitamin D - za zdravlje i imunitet
Jedan od načina da tijelo pripremimo za zimu je pravilna prehrana i izbor namirnica koje obiluju vitaminom D, neophodnim...
Namirnice
-
Riža
Sorte dugog zrna upotrebljavaju se kao dodaci juhama i salatama, za pripremu nadjeva, kao kuhani ili prženi prilozi mesnim...
-
Oslić
Oslić se vrlo brzo priprema, a zbog svog kvalitetnog mesa dobra je osnova za razne riblje juhe, bistre ili guste. Filete...
-
Srdela
Nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe tjedno, od kojih bi jedan trebao biti riba bogata omega-3 masnim kiselinama, a...
-
Hobotnica
Svježa hobotnica mora imati miris po moru, koža joj treba biti vlažna bez sluzi, karakteristične pigmentacije, dok meso treba...
-
Tuna
Tuna je nutritivno vrlo bogata namirnica, dobar je izvor proteina, minerala i vitamina B kompleksa, a poznata je i po izvoru...