Ideje za jela iz pećnice

Ispeci pa mi reci!

Mramorna mesna štruca

Ova mesna rolada sa špinatom, pancetom i sirom ostavit će umjetnički dojam svojim izgledom, a vaše kulinarsko umijeće doseći će puni sjaj.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Mramorna mesna štruca

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  2. Pripremljenom Fantu dodajte mljeveno meso i dobro promiješajte.
  3. Špinat odmrznite i ocijedite.
  4. Papriku narežite na tanke trake kao i sir.
  5. Meso podijelite na dva jednaka dijela.
  6. Aluminijsku foliju pouljite, polovicu mesa oblikujte na foliji u obliku pravokutnika debljine pola centimetra, polovicu količine špinata dodajte na pripremljenu površinu mesa.
  7. Dodajte pola količine sira i paprike narezanih na trakice.
  8. Sve pomoću folije zarolajte u roladu.
  9. Ploške pancete složite tako da se krajevi spajaju.
  10. Roladu položite na pancetu te ju cijelu obložite.
  11. Sve ponovite i sa drugim dijelom mesa.
  12. Roladu pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Za prilog poslužite pirjano povrće ili Kraljevski mix Podravka

Savjet: Mramorna mesna štruca odlična je i hladna, stoga je možete narezati, staviti u pecivo ili jednostavno staviti u prikladnu posudicu i ponijeti sa sobom van.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje