Mramorna mesna štruca
- Recept by coolinarika.com -Ova mesna rolada sa špinatom, pancetom i sirom ostavit će umjetnički dojam svojim izgledom, a vaše kulinarsko umijeće doseći će puni sjaj.

Priprema
Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Pripremljenom Fantu dodajte mljeveno meso i dobro promiješajte. Špinat odmrznite i ocijedite. Papriku narežite na tanke trake kao i sir. Meso podijelite na dva jednaka dijela. Aluminijsku foliju pouljite, polovicu mesa oblikujte na foliji u obliku pravokutnika debljine pola centimetra, polovicu količine špinata dodajte na pripremljenu površinu mesa. Dodajte pola količine sira i paprike narezanih na trakice. Sve pomoću folije zarolajte u roladu. Ploške pancete složite tako da se krajevi spajaju. Roladu položite na pancetu te ju cijelu obložite. Sve ponovite i sa drugim dijelom mesa. Roladu pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
Posluživanje: Za prilog poslužite pirjano povrće ili Kraljevski mix Podravka
Savjet: Mramorna mesna štruca odlična je i hladna, stoga je možete narezati, staviti u pecivo ili jednostavno staviti u prikladnu posudicu i ponijeti sa sobom van.