Ideje za jela iz pećnice

Ispeci pa mi reci!

Zapečena tjestenina s tunom i gorgonzolom

Aromatična, plemenita gorgonzola u kombinaciji s tunom u maslinovom ulju, običnoj će tjestenini udahnuti prepoznatljiv mediteranski okus.

  • 45 min
  • Jednostavno
Zapečena tjestenina s tunom i gorgonzolom

Priprema

  1. Prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte pa na kraju rasporedite razmrvljenu gorgonzolu i pospite naribanim sirom.
  2. U vatrostalnu posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu. Po njoj rasporedite natrganu tunu zajedno s uljem i na kockice narezanu tikvicu.
  3. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  4. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zakipi pa kuhajte 1 minutu.
  5. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje.

Savjet: Umjesto tikvica možete staviti blanširano sezonsko povrće, primjerice kao bob, grašak, šparoge i sl.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži