Zapečena tjestenina s tunom i gorgonzolom
- Recept by coolinarika.com -Aromatična, plemenita gorgonzola u kombinaciji s tunom u maslinovom ulju, običnoj će tjestenini udahnuti prepoznatljiv mediteranski okus.
Priprema
Prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte pa na kraju rasporedite razmrvljenu gorgonzolu i pospite naribanim sirom. U vatrostalnu posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu. Po njoj rasporedite natrganu tunu zajedno s uljem i na kockice narezanu tikvicu. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zakipi pa kuhajte 1 minutu. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje.
Savjet: Umjesto tikvica možete staviti blanširano sezonsko povrće, primjerice kao bob, grašak, šparoge i sl.