Gravče na tavče

Pravo gravče za na tavče je tetovac. Tko misli da je dovoljno skuhati grah, nabaciti zapršku pa sve zapeći, jako se vara. Gravče na tavče traži angažman, a dobro pripremljeno za ljubitelje je više od kamenica i tartufa.

  • 70 min
  • Jednostavno
Gravče na tavče

Sastojci

Priprema

  1. Suha rebra narežite na manje komade i skuhajte. Tekućinu u kojoj su se kuhala rebra sačuvajte.
  2. Na ulju popecite nasjeckani luk, podlijte s juhom u kojoj se kuhalo suho meso i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  3. Nakon toga dodajte narezanu svježu papriku, češnjak te kajenski papar i rajčice. Povrće pirjajte oko 10 minuta.
  4. Nakon toga umiješajte slatku papriku, Vegetu i brašno. Sve zalijte s oko 300 ml juhe u kojoj se kuhalo suho meso i prokuhajte.
  5. Grah stavite u odgovarajuću tepsiju, dodajte pirjano povrće, kuhana rebra i lagano izmiješajte. Po potrebi dodajte preostalu juhu od suhog mesa ili toplu vodu.
  6. Pospite žlicom nasjeckanog peršina i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
  7. Pečeni grah izvadite i ostavite da, prije posluživanja, odstoji oko 10 minuta.

Posluživanje: Grah pospite preostalim peršinom, a zatim poslužite uz salatu po želji.

Savjet: Sadržaj tepsije s grahom prije pečenja ne smije biti “presuh”.

Gulaš

Inspirirani tradicijom