Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete

Gravče na tavče

Pravo gravče za na tavče je tetovac. Tko misli da je dovoljno skuhati grah, nabaciti zapršku pa sve zapeći, jako se vara. Gravče na tavče traži angažman, a dobro pripremljeno za ljubitelje je više od kamenica i tartufa.

  • 70 min
  • Jednostavno
Gravče na tavče

Sastojci

Priprema

  1. Suha rebra narežite na manje komade i skuhajte. Tekućinu u kojoj su se kuhala rebra sačuvajte.
  2. Na ulju popecite nasjeckani luk, podlijte s juhom u kojoj se kuhalo suho meso i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  3. Nakon toga dodajte narezanu svježu papriku, češnjak te kajenski papar i rajčice. Povrće pirjajte oko 10 minuta.
  4. Nakon toga umiješajte slatku papriku, Vegetu i brašno. Sve zalijte s oko 300 ml juhe u kojoj se kuhalo suho meso i prokuhajte.
  5. Grah stavite u odgovarajuću tepsiju, dodajte pirjano povrće, kuhana rebra i lagano izmiješajte. Po potrebi dodajte preostalu juhu od suhog mesa ili toplu vodu.
  6. Pospite žlicom nasjeckanog peršina i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
  7. Pečeni grah izvadite i ostavite da, prije posluživanja, odstoji oko 10 minuta.

Posluživanje: Grah pospite preostalim peršinom, a zatim poslužite uz salatu po želji.

Savjet: Sadržaj tepsije s grahom prije pečenja ne smije biti “presuh”.

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode