Gravče na tavče
- Recept by coolinarika.com -Pravo gravče za na tavče je tetovac. Tko misli da je dovoljno skuhati grah, nabaciti zapršku pa sve zapeći, jako se vara. Gravče na tavče traži angažman, a dobro pripremljeno za ljubitelje je više od kamenica i tartufa.
![Gravče na tavče](https://podravkaiovariations.azureedge.net/386719c8-631f-11eb-9f52-0242ac120015/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Suha rebra narežite na manje komade i skuhajte. Tekućinu u kojoj su se kuhala rebra sačuvajte. Na ulju popecite nasjeckani luk, podlijte s juhom u kojoj se kuhalo suho meso i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Nakon toga dodajte narezanu svježu papriku, češnjak te kajenski papar i rajčice. Povrće pirjajte oko 10 minuta. Nakon toga umiješajte slatku papriku, Vegetu i brašno. Sve zalijte s oko 300 ml juhe u kojoj se kuhalo suho meso i prokuhajte. Grah stavite u odgovarajuću tepsiju, dodajte pirjano povrće, kuhana rebra i lagano izmiješajte. Po potrebi dodajte preostalu juhu od suhog mesa ili toplu vodu. Pospite žlicom nasjeckanog peršina i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta. Pečeni grah izvadite i ostavite da, prije posluživanja, odstoji oko 10 minuta.
Posluživanje: Grah pospite preostalim peršinom, a zatim poslužite uz salatu po želji.
Savjet: Sadržaj tepsije s grahom prije pečenja ne smije biti “presuh”.