Palačinke

Ne budite smotani u kuhinji

Bezglutenske palačinke s bananom i kokosom

Ove palačinke odlične su i za one koji nemaju alergiju. Preporuka je – svakako...

  • 30 min
  • Jednostavno
Bezglutenske palačinke s bananom i kokosom

Sastojci

Priprema

  1. Umiješajte jaja s pjenjačom, dodajte 2 izgnječene banane, pola žlice cimeta, kokosovo brašno, Gussnel i sjedinite sve zajedno.
  2. Teflonsku tavu zagrijte i nauljite, rasporedite ulje ravnomjerno po tavi. Za svaku palačinku potrebne su vam dvije do tri žlice smjese, koju stavljate jednu preko druge i onda žlicom malo raširite. Kad se ispeku, moraju ipak ostati malo deblje. Šlag 5+ istucite pjenjačom i na pola puta dodajte na sobnoj temperaturi ugrijanu Lino ladu koju ćete dodati šlagu, pa u grubo u par laganih poteza ručno umontirajte u jednoličnu kremu. Stavite na hladno mjesto dok palačinke ne ispečete do kraja.
  3. Pržite ih na srednje jakoj temperaturi dok vam dobro ne porumene s jedne strane, pa isti postupak ponovite i s druge strane. Pritom pazite da vam se dovoljno dobro ispeku s donje strane kako se ne bi raspale ili odvojile prilikom okretanja na drugu stranu. Pržite ih oko 2 do 3 minute, najprije na jednoj strani, a druga strana može i kraće. Poslužite ih s medom, javorovim sirupom i svježim voćem, po izboru i šlagom ili sladoledom uključujući i voće.

Posluživanje: Složite palačinke tako da između njih nakon svakog sloja dodate i kremu od Lino lade i šlaga. Možete dodati i par komadića svježe narezane banane.  Po vrhu tornja od palačinka možete dekorirati s Lino ladom kokos.

Savjet: Onoliko koliko dodate Lino lade, toliko će vam se osjetiti kokos. Isti savjet je i za palačinke s bananom. Ne pecite na previše ulja palačinke. Mogle bi upiti suviše ulja i raspasti se.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh