Palačinke

Ne budite smotani u kuhinji

Lino torta od palačinki

Razveselite djecu i odrasle neobičnom, a okusno neodoljivom tortom od palačinki. Ukrasite prema raspoloženju i željama: voćem, šlagom, čokoladom, žitnim kuglicama ...

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Lino torta od palačinki

Sastojci

Za palačinke

Za premazivanje

Priprema

  1. Pšenično i slanutkovo brašno pomiješajte, dodajte jaje, malo soli i mlijeko te umijesite glatku smjesu koju ostavite stajati 10 minuta. Ispecite na tavici 12 palačinki (Ø 22 cm).
  2. Na tanjur za tortu stavite prvu palačinku, tanko premažite Lino ladom milk, prekrijte drugom palačinkom koju premažite Lino ladom Gold Creamy. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sastojke.
  3. Tortu ohladite, a zatim razrežite na 12 dijelova. Svaki komad malo odmaknite, a da ostane oblik torte.

Posluživanje: Čokoladu otopite na pari i razlijte na podlogu (npr. papir za pečenje). Dok je čokolada još podatna izrežite slova, imena ili neke druge ukrase koje ćete ohladiti i staviti na tortu.

Savjet: Umjesto tijesta od slanutka možete koristiti Mješavinu za palačinke Podravka.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje