Palačinke

Ne budite smotani u kuhinji

Palačinke u vinskom šatou s okusom punča

Ako već niste isprobali palačinke s orasima u  pjenastom umaku trenutak je da se date osvojiti ovom baršunastom desertu, bit će to ljubav za zauvijek.

  • 30 min
  • Jednostavno
Palačinke u vinskom šatou s okusom punča

Sastojci

  • 1 Mješavina za palačinke Podravka
  • 750-800 ml vode
  • ulje za prženje

Za nadjev

Za umak

  • 100 ml bijelog vina
  • 1 Dolcela Bourbon vanilija šećer
  • 2 žumanjka
  • 1 jaje
  • 60 g šećera

Posluživanje

Priprema

  1. Mješavini za palačinke postupno dodajte vodu i izmiješajte u glatko, tekuće tijesto. Ostavite ga odmarati 15 minuta.
  2. Na zagrijanom ulju u tavi ispecite tanke palačinke.
  3. Orahe pomiješajte sa šećerom i cimet šećerom te nadjenite palačinke.
  4. Vino zagrijte skoro do vrenja i prelijte preko vrećice začina za punč. Ostavite stajati 5 minuta.
  5. Za umak, žumanjke, jaje i šećer pjenasto izmiješajte.
  6. Dodajte vino i stavite na vruću vodenu kupelj. Zagrijevajte uz miješanje da dobijete gusti umak.

Posluživanje: Tople palačinke prelijte punč umakom i poslužite s tučenim šlagom 5 +.

Savjet: Pripremljeni umak prije posluživanja promiješajte da ostane pjenast.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh