Pozole – bogata meksička juha

Priprema bogate i hranjive tradicionalne meksičke juhe inače traje satima, ali uz nekoliko trikova možete uživati u pozoli za tren.Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom receptu.

  • 50 min
  • Jednostavno
Pozole – bogata meksička juha

Priprema

  1. Svinjsko rame narežite na kockice, pospite Vegetom Natur za meksička jela, pa iznad mesa nekoliko puta okrenite Vegeta Maestro mlinac chilli i sol.
  2. Začine dobro utrljajte i sjedinite s mesom.
  3. Na zagrijanom ulju u tavici popecite začinjene kockice mesa.
  4. Kada meso dobije zlatnu boju dodajte mu ocijeđeni grah i slanutak, dobro sve promiješajte, pa dodajte zgnječene češnjeve češnjaka.
  5. Dobro promiješajte i pustite neka češnjak zamiriši pa sve stavite kuhati u dvije litre kipuće vode.
  6. Dodajte Passatu, Vegetu Natur i Vegeta Maestro origano.
  7. Dok se juhica krčka još 20-tak minuta pripremite avokado i limetu za posluživanje. Avokado narežite na tanke ploškice, a limetu na četvrtine.

Posluživanje: Pozole juhu poslužite s avokadom i žlicom kiselog vrhnja ukrašenu korijanderom i limetom.

Savjet: Ako nemate korijendera, upotrijebite svježi peršin.

Zimovanje

Uz Podravku nema zime!