Pozole – bogata meksička juha
- Recept by coolinarika.com -Priprema bogate i hranjive tradicionalne meksičke juhe inače traje satima, ali uz nekoliko trikova možete uživati u pozoli za tren.Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom receptu.
![Pozole – bogata meksička juha](https://podravkaiovariations.azureedge.net/8f2b08d8-4793-11ec-a3b5-b66e156e3102/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Svinjsko rame narežite na kockice, pospite Vegetom Natur za meksička jela, pa iznad mesa nekoliko puta okrenite Vegeta Maestro mlinac chilli i sol. Začine dobro utrljajte i sjedinite s mesom. Na zagrijanom ulju u tavici popecite začinjene kockice mesa. Kada meso dobije zlatnu boju dodajte mu ocijeđeni grah i slanutak, dobro sve promiješajte, pa dodajte zgnječene češnjeve češnjaka. Dobro promiješajte i pustite neka češnjak zamiriši pa sve stavite kuhati u dvije litre kipuće vode. Dodajte Passatu, Vegetu Natur i Vegeta Maestro origano. Dok se juhica krčka još 20-tak minuta pripremite avokado i limetu za posluživanje. Avokado narežite na tanke ploškice, a limetu na četvrtine.
Posluživanje: Pozole juhu poslužite s avokadom i žlicom kiselog vrhnja ukrašenu korijanderom i limetom.
Savjet: Ako nemate korijendera, upotrijebite svježi peršin.