Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!

Pileći wok sa shiitake gljivama

Kada raspolažete s dvadesetak minuta vremena, a želite kompletan obrok, pileći wok sa shitake gljivama je ukusno rješenje za ovaj vremenski izazov.

  • 25 min
  • Jednostavno
Pileći wok sa shiitake gljivama

Sastojci

  • 250 g piletine bez kosti
  • 200 g shiitake gljiva
  • 1 luk (100 g)
  • 150 g tikvica
  • 50 ml ulja
  • 1 FANT Chicken wok
  • 2 žlice sojina umaka
  • svježe klice za posluživanje

Priprema

  1. Meso narežite na trakice, a gljive na listiće. Luk narežite na ploške, a tikvice na rezance.
  2. U woku na dobro zagrijanom ulju popecite meso. Dodajte luk i kratko pecite uz miješanje, da postane staklast. Zatim dodajte tikvice pa gljive. Kratko popecite uz miješanje.
  3. Ulijte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kuhajte još nekoliko minuta. Pred kraj dodajte sojin umak.

Posluživanje: Jelo pospite ispranim klicama i poslužite s rižom ili tjesteninom.

Savjet: Shiitake gljive su vrlo brzo gotove.

Začini inspiracije

Monozačini