Rižoto s piletinom
- Recept by coolinarika.com -Jelo divna, osvježavajućeg izgleda ispunit će sva očekivanja svojim okusom prožetim porilukom, mrkvom, piletinom i vinom.

Priprema
U litru tople vode dodajte kokošji temeljac i uz zagrijavanje otopite. Na zagrijanom ulju popecite piletinu narezanu na kockice. Dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, posolite, popaprite, podlijte s oko 150 ml temeljca i pirjajte na laganoj vatri desetak minuta. Kad meso ostane na masnoći, dodajte rižu i isto tako kratko popecite (2 – 3 minute), podlijte vinom i kuhajte dok vino ne ispari. Temeljac dolijevajte malo-pomalo. Stalno miješajući i dolijevajući temeljac, kuhajte rižu 15 – 18 minuta da bude kuhana al dente. Po potrebi podlijte s još malo tople vode.
Posluživanje: Tavu maknite s vatre, umiješajte maslac, malo posolite, posipajte peršinom, parmezanom i odmah poslužite.
Savjet: Temeljac dodajte malo-pomalo i to svaki put tek kad je riža upila prethodno dodanu količinu.