Veličanstveni rižoto

Zrno po zrno - rižoto

Rižoto s piletinom

Jelo divna, osvježavajućeg izgleda ispunit će sva očekivanja svojim okusom prožetim porilukom, mrkvom, piletinom i vinom.

  • 35 min
  • Jednostavno
Rižoto s piletinom

Sastojci

Priprema

  1. U litru tople vode dodajte kokošji temeljac i uz zagrijavanje otopite.
  2. Na zagrijanom ulju popecite piletinu narezanu na kockice.
  3. Dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, posolite, popaprite, podlijte s oko 150 ml temeljca i pirjajte na laganoj vatri desetak minuta.
  4. Kad meso ostane na masnoći, dodajte rižu i isto tako kratko popecite (2 – 3 minute), podlijte vinom i kuhajte dok vino ne ispari.
  5. Temeljac dolijevajte malo-pomalo.
  6. Stalno miješajući i dolijevajući temeljac, kuhajte rižu 15 – 18 minuta da bude kuhana al dente.
  7. Po potrebi podlijte s još malo tople vode.

Posluživanje: Tavu maknite s vatre, umiješajte maslac, malo posolite, posipajte peršinom, parmezanom i odmah poslužite.

Savjet: Temeljac dodajte malo-pomalo i to svaki put tek kad je riža upila prethodno dodanu količinu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma