Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Čokoladni creme brulee

Najpoznatiji kremasti desert na svijetu netom prije posluživanja posipajte karameliziranim šećerom i uživajte u omiljenim slatkim zalogajima.

  • 10 min
  • Jednostavno
Čokoladni creme brulee

Sastojci

Priprema

  1. Za ganache, čokoladu natrgajte na kockice i prelijte sa 100 ml vrhnja koje ste zagrijali do vrenja. Nakon nekoliko minuta promiješajte da se čokolada otopi i da dobijete glatku kremu.
  2. Ostavite je da se ohladi na sobnu temperaturu te je povremeno promiješajte. Pripremite 4 manje posudice (keramičke ili staklene).
  3. U višu posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta.
  4. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili desert odgovarajuće gustoće, prikladne za izlijevanje u čaše. Zatim dodajte ganache i još kratko miješajte.
  5. Pripremljeni desert ulijte u posudice i ohladite u hladnjaku najmanje 30 min.

Posluživanje: Netom prije posluživanja posipajte 1 žličicu (5 g) karameliziranog šećera po površini svakog deserta. Prikladno za posluživanje u Weck posudama.

Savjet: Ganache ne smije biti vruć, ali i ne prehladan jer će se onda skrutnuti i teško umiješati u kremu.

Mesoljupci

Nema tice do prasice!