Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Mesna štruca s francuskom salatom

Mesna štruca popularna je među mlađim uzrastom, a lako se može preoblikovati i u kuglice. Ukoliko niste među obožavateljima francuske salate, poslužite mesne zalogaje uz salatu od krumpira ili graha.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Mesna štruca s francuskom salatom

Sastojci

Za Francusku salatu:

Priprema

  1. Kruh prelijte mlijekom, dodajte sitno narezan luk, nasjeckan češnjak, Vegetu, jaja, crni papar i izmiješajte mikserom dok se ne postigne jednolična smjesa.
  2. Smjesu prelijte preko mesa, dobro izmiješate i ostaviti da odstoji 30-ak minuta na hladnom.
  3. Oblikujte štrucu (pomoću papira za pečenje) i stavite u posudu za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 1 sat.
  4. Za francusku salatu povrće stavite u vrelu vodu kojoj ste dodali Vegetu i skuhajte.
  5. Pripremite salatni preljev od vrhnja, majoneze i senfa.
  6. Ohlađeno povrće izmiješati s kiselim krastavcima narezanim na kockice i salatnim preljevom.
  7. Nutri kutak: Ovaj je obrok odličan izvor proteina, vitamina B kompleksa, selena i cinka. Izvor cinka u ovom receptu su meso i jaja. Djeci je cink potreban za rast i razvoj. Taj je mineral važan za imunološku funkciju, zacjeljivanje rana i za zdravlje osjetila mirisa i okusa.1 SERVIRANJE = 200 g štruce i 100 g francuske salate

Posluživanje: Narezano pečenje poslužite s Francuskom salatom.

Savjet: Od ovih sastojaka mogu se napraviti i mesne okruglice. Štruca ili okruglice osobito su ukusne ako se u smjesu od mesa doda malo sitno narezanih gljiva, svježi sir, zob i začini po osobnom izboru. Umjesto francuske salate može se poslužiti salata od krumpira ili graha. Da biste od ovog jela načinili cjelovit obrok, predlažemo poslužiti ga s kriškom crnog ili polubijelog kruha i 1 komadom sezonskog voća.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje