Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Brzi i drugačiji princes uštipci

Za mascarpone govore da slasticama daje dušu pa zašto onda ne iskušati nešto drugačije princes uštipke koji nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

  • 10 min
  • Jednostavno
Brzi i drugačiji princes uštipci

Sastojci

Za preljev:

  • 80 g mliječne čokolade
  • 50 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Slatko vrhnja miješajte električnom miješalicom 1 minutu. Neprekidno miješajući dodajte sir i Limun šećer te postupno umiješajte Dolcela instant želatinu. Nastavite miješati, a potom dodajte šećer u prahu.
  2. Tijesto prerežite po pola, premažite kremom, poklopite drugim dijelom tijesta. Slasticu stavite u hladnjak najmanje 30 minuta.
  3. Za to vrijeme pripremite preljev. U posudi zagrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte preko natrgane čokolade. Nakon nekoliko minuta promiješajte da dobijete kremasti preljev.

Posluživanje: Pripremljenim preljevom prelijte uštipke prije posluživanja.

Savjet: Tijesto za princes uštipke možete i sami pripremiti. Kremom možete napuniti prhko lisnato tijesto kao za šaum role, prhke slatke cannelone…

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...