Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina

Salata s kamutom i sardinom

Na tanjur za posluživanje stavite rikulu i preko nje salatu od kamuta sa sardinama i poslužite u omiljeno doba dana.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Salata s kamutom i sardinom

Sastojci

Priprema

  1. U 500 ml kipuće vode dodajte povrtni temeljac i stavite kuhati kamut. Kuhani kamut ocijedite i ostavite da se ohladi.
  2. U zdjelu s kuhanim kamutom dodajte sardine narezane na komadiće. Dodajte zatim jabuku narezanu na tanke ploške, krastavac i mozzarellu narezanu na kockice.
  3. Maslinovo ulje, vinski ocat, med i papar promiješajte pa dodajte salati i lagano promiješajte.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite rikulu i preko nje salatu od kamuta sa sardinama i poslužite.

Savjet: Salatu držite u hladnjaku do posluživanja.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 478 kcal / 1.998 kJ
Masti 20,21 g
- zasićene masne kiseline 4,22 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 10,57 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 4,64 g
Ugljikohidrati 46,93 g
Vlakna 2,28 g
Bjelančevine 28,76 g
Sol 0,11 g
Vitamin A 1.213,26 μg
Vitamin D 115,78 μg
Niacin 14,58 mg
Kalij 624,97 mg
Kalcij 160,77 mg
Fosfor 458,29 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Dječji rođendan

Neka sve bude igra!