Torta s makaronima bolognese
- Recept by coolinarika.com -Slanu tortu ukrasite listićima bosiljka, posipajte ribanim sirom, narežite i servirajte uz omiljenu salatu.

Priprema
- Sadržaj vrećica uspite u 800 ml tople vode, dodajte pasiranu rajčicu, vino i uz lagano miješanje pustite da zakipi.
- Kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta, uz neprestano miješanje. U kalup za tortu (Ø 22 cm) na sredinu istresite sir tako da zadrži oblik posude.
- Sir i posudu lagano nakapajte maslinovim uljem. U kalup oko sira rasporedite pripremljene makarone.
- Po njima posložite ploške rajčice i masline. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
Posluživanje: Slanu tortu ukrasite listićima bosiljka, posipajte ribanim sirom, narežite i poslužite uz salatu po želji.
Savjet: Osim ricotte, možete koristiti i skutu te drugi sir prikladan za pečenje.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 658 kcal / 2.750 kJ |
---|---|
Masti | 35,10 g |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | 15,43 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 1,87 g |
Vlakna | 0,86 g |
Sol | 0,36 g |
Vitamin A | 1.067,64 μg |
Vitamin D | 23,99 μg |
Kalij | 299,37 mg |
Kalcij | 518,63 mg |
Fosfor | 375,27 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |