Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Torta s makaronima bolognese

Slanu tortu ukrasite listićima bosiljka, posipajte ribanim sirom, narežite i servirajte uz omiljenu salatu.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Torta s makaronima bolognese

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećica uspite u 800 ml tople vode, dodajte pasiranu rajčicu, vino i uz lagano miješanje pustite da zakipi.
  2. Kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta, uz neprestano miješanje. U kalup za tortu (Ø 22 cm) na sredinu istresite sir tako da zadrži oblik posude.
  3. Sir i posudu lagano nakapajte maslinovim uljem. U kalup oko sira rasporedite pripremljene makarone.
  4. Po njima posložite ploške rajčice i masline. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.

Posluživanje: Slanu tortu ukrasite listićima bosiljka, posipajte ribanim sirom, narežite i poslužite uz salatu po želji.

Savjet: Osim ricotte, možete koristiti i skutu te drugi sir prikladan za pečenje.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 658 kcal / 2.750 kJ
Masti 35,10 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 15,43 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 1,87 g
Vlakna 0,86 g
Sol 0,36 g
Vitamin A 1.067,64 μg
Vitamin D 23,99 μg
Kalij 299,37 mg
Kalcij 518,63 mg
Fosfor 375,27 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina