Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Salata od crnog graha i kvinoje

Salata od crnoga graha i kvinoje može biti i glavno jelo, a uz avokado, mango i jalapeno papričicu donosi dašak egzotike na vaš tanjur.

  • 25 min
  • Jednostavno
Salata od crnog graha i kvinoje

Sastojci

  • 120 g kvinoje
  • 230 g konzerviranog Crnog graha Podravka
  • 1 veći zreli mango
  • 1 crvena paprika
  • 1 zreli avokado
  • 1 luk
  • 1 jalapeno papričica
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra

Za preljev:

Priprema

  1. Kvinoju prelijte sa 370 ml vode i zagrijavajte dok ne zakipi.Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Maknite s vatre pa vilicom rastresite kvinoju.
  2. U posudu za salatu stavite ocijeđeni i isprani grah. Zatim najprije mango, pa crvenu papriku i na kraju avokado narezan na kockice.
  3. Luk sitno narežite, a jalapeno papričici uklonite sjemenke i sitno je narežite.
  4. Dodajte i korijandar te ohlađenu kvinoju.
  5. Posebno, u manjoj posudi, pomiješajte sastojke za preljev. Maslinovu ulju dodajte sok limete, med, senf, čili, protisnuti češnjak, sol i svježe mljeveni crni papar.
  6. Prelijte preko salate i promiješajte.

Posluživanje: Poslužite kao samostalno jelo ili odličan prilog.

Savjet: Salatu možete držati u hladnjaku do posluživanja.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh