Pekmez s tradicijom

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Istinski klasik među pekmezima ne sadrži konzervanse, umjetne boje i sladila te je prirodan i ukusan izbor za svaki obiteljski stol.

Podravkin Pekmez od šljiva proizvod je koji s ponosom nosi oznaku „Izvorno hrvatsko“, napravljen je na tradicionalan način, s velikim udjelom šljiva i minimalnom količinom šećera. 

Preporučujemo ga na toplom prepečenom kruhu, uz tanki sloj maslaca i šalicu kakaa, čaja ili kave ili uz čašu svježe istisnutog soka. Odlično se slaže i s palačinkama, a možete jednostavno ispuniti svoju dječju želju i zaroniti žlicu u staklenku s ovim pekmezom i uživati u izvrsnoj aromi šljiva.

Punjeni jastučići


Osim toga, možete ga ugraditi i u mnoge slastice. Zasigurno jedan od najbržih način da uživate u slasnom desertu je da njime napunite jastučiće od lisnatog tijesta. Dodatno iznenađenje nepcu bit će dodatak narezanih kockica zrelih jabuka i krušaka koje se sljubljuju s pekmezom.

Kakao ploške s pekmezom od šljiva


Obožavatelji recepata s biskvitom također mogu pripremiti brzu slasticu premažete li prerezan kolač od kakaa ovim aromatičnim namazom.

Juneći odresci u umaku alla pašticada


Poseban gurmanski užitak priuštite si dodavanjem pekmeza mesnim jelima s umakom i ne zaboravite neodoljivu slatko-slanu kombinaciju divljači i pekmeza!

S obzirom da su brojne kulinarske kombinacije kojima možete razveseliti svoje nepce, najbolje da istražite i ostale recepte s kojima možete uživati u ovom finom pekmezu.

Dobar tek!

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina