Vrlo zapetljana štrudla
- Recept by coolinarika.com -Ljubitelje okusa cimeta i jabuka razveselit će zapetljana štrudla - uživajte u novoj omiljenoj slastici!
Priprema
Nadjev zamotajte tako da prvo tijestom preklopite krajeve, a zatim naizmjence slažete jednu po jednu nasuprotnu traku tijesta. Kad ste nadjev u potpunosti zamotali premažite površinu tijesta razmućenim jajetom i pospite listićima badema. Tijesto koje viri sa strana pomoću koluta za rezanje pizze ili običnog noža narežite na trakice debljine oko 1,5 cm pod kutom oko 25-30°. Rezati krenite od rubova prema nadjevu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 20-25 minuta. Lisnato tijesto rastvorite u obliku pravokutnika tako da duža strana ide s lijeva na desno. Jabuke narežite na tanke ploške i prelijte s limunovim sokom, dobro izmiješajte. Sredinu tijesta premažite džemom od marelice od gornjeg prema donjem rubu tijesta, na džem posložite jabuke. Pospite cimetom.
Posluživanje: Izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi par minuta, posipajte vanilin šećerom u prahu i poslužite.
Savjet: Umjesto jedne veće možete napraviti i više manjih štrudli.