Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Vrlo zapetljana štrudla

Ljubitelje okusa cimeta i jabuka razveselit će zapetljana štrudla - uživajte u novoj omiljenoj slastici!

  • 35 min
  • Jednostavno
Vrlo zapetljana štrudla

Sastojci

Priprema

  1. Nadjev zamotajte tako da prvo tijestom preklopite krajeve, a zatim naizmjence slažete jednu po jednu nasuprotnu traku tijesta. Kad ste nadjev u potpunosti zamotali premažite površinu tijesta razmućenim jajetom i pospite listićima badema.
  2. Tijesto koje viri sa strana pomoću koluta za rezanje pizze ili običnog noža narežite na trakice debljine oko 1,5 cm pod kutom oko 25-30°. Rezati krenite od rubova prema nadjevu.
  3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 20-25 minuta.
  4. Lisnato tijesto rastvorite u obliku pravokutnika tako da duža strana ide s lijeva na desno.
  5. Jabuke narežite na tanke ploške i prelijte s limunovim sokom, dobro izmiješajte.
  6. Sredinu tijesta premažite džemom od marelice od gornjeg prema donjem rubu tijesta, na džem posložite jabuke. Pospite cimetom.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi par minuta, posipajte vanilin šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Umjesto jedne veće možete napraviti i više manjih štrudli.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja