Homemade sladoledi od banana
- Recept by coolinarika.com -Jednostavno i slasno osvježenje od samo četiri sastojka koje će razveseliti i rashladiti velike i male ljubitelje homemade sladoleda od banane.
Priprema
1. Recept Banane ogulite, narežite na tanke ploške i zamrznite u zamrzivaču (oko 3 sata). U električnu sjeckalicu stavite zamrznute banane i miješajte dok ne postanu glatka krema. U posudu prikladnu za miksanje ulijte Šlag 5+ i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 2 minute. Dodajte kremu od banana i još kratko promiješajte. U posudu prikladnu za zamrzavanje (zapremnine oko 1 litre) stavite smjesu i po njoj raspredite Lino Ladu, te vilicom prošarajte. Lino Lada za preljev će biti podatnija ako je kratko zagrijete u vodenoj kupelji ili vrlo kratko u mikrovalnoj pećnici na najnižoj temperaturi. Lino Baby keksiće malo usitnite i umiješajte u smjesu za sladoled te stavite u zamrzivač da se zamrzne. Ovisno o zamrzivaču trebati će vam 2-3 sata. Posluživanje: Sladoled poslužite posut orašastim plodovima. Savjet: Umjesto Dolcela Šlaga 5+ možete koristiti Dolcela Šlag Hit pripremljen s 125 ml mlijeka uz dodatak 1 Dolcela Vanilin šećera. Vrijeme pripreme: 10 minuta + vrijeme zamrzavanja
2. Recept
Zrelu bananu narežite na ploške stavite u hermetički zatvorenu posudu/vrećicu za zamrzavanje i zamrznite. Za pripremu sladoleda, u električnu sjeckalicu stavite banane i dobro usitnite u glatku smjesu. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Šlag kreme vanilija, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute. Pripremljenoj kremi dodajte usitnjene banane i sve dobro promiješajte. Sladoled stavite u zamrzivač do posluživanja. Na isti način možete pripremiti sladoled od čokolade za koji upotrijebite Dolcela Šlag kremu čokolada. Posluživanje: Poslužite sa svježim voćem ili preljevom od Lino Lade Nougat. S avjet: Ako volite kremastiji sladoled, izvadite ga nakon 2 sata dok se nije jako zamrznuo. Vrijeme pripreme: 10 minuta i vrijeme zamrzavanja