Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Homemade sladoledi od banana

Jednostavno i slasno osvježenje od samo četiri sastojka koje će razveseliti i rashladiti velike i male ljubitelje homemade sladoleda od banane.

  • Jednostavno
Homemade sladoledi od banana

Sastojci

1. Recept:

Za preljev:

2. Recept:

Priprema

  1. 1. Recept
  2. Banane ogulite, narežite na tanke ploške i zamrznite u zamrzivaču (oko 3 sata).
  3. U električnu sjeckalicu stavite zamrznute banane i miješajte dok ne postanu glatka krema.
  4. U posudu prikladnu za miksanje ulijte Šlag 5+ i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 2 minute. Dodajte kremu od banana i još kratko promiješajte.
  5. U posudu prikladnu za zamrzavanje (zapremnine oko 1 litre) stavite smjesu i po njoj raspredite Lino Ladu, te vilicom prošarajte. Lino Lada za preljev će biti podatnija ako je kratko zagrijete u vodenoj kupelji ili vrlo kratko u mikrovalnoj pećnici na najnižoj temperaturi.
  6. Lino Baby keksiće malo usitnite i umiješajte u smjesu za sladoled te stavite u zamrzivač da se zamrzne. Ovisno o zamrzivaču trebati će vam 2-3 sata.
  7. Posluživanje: Sladoled poslužite posut orašastim plodovima.
  8. Savjet: Umjesto Dolcela Šlaga 5+ možete koristiti Dolcela Šlag Hit pripremljen s 125 ml mlijeka uz dodatak 1 Dolcela Vanilin šećera.
  9. Vrijeme pripreme: 10 minuta + vrijeme zamrzavanja

2. Recept

  1. Zrelu bananu narežite na ploške stavite u hermetički zatvorenu posudu/vrećicu za zamrzavanje i zamrznite.
  2. Za pripremu sladoleda, u električnu sjeckalicu stavite banane i dobro usitnite u glatku smjesu.
  3. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Šlag kreme vanilija, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.
  4. Pripremljenoj kremi dodajte usitnjene banane i sve dobro promiješajte.
  5. Sladoled stavite u zamrzivač do posluživanja.
  6. Na isti način možete pripremiti sladoled od čokolade za koji upotrijebite Dolcela Šlag kremu čokolada.
  7. Posluživanje:Poslužite sa svježim voćem ili preljevom od Lino Lade Nougat.
  8. Savjet: Ako volite kremastiji sladoled, izvadite ga nakon 2 sata dok se nije jako zamrznuo.
  9. Vrijeme pripreme: 10 minuta i vrijeme zamrzavanja
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma