Masline

Cure sline od masline

Maštoviti doručak

Maštoviti i veseli sendviči za nasmijani početak dana vaših mališana. Ohrabrite se isprobati razne oblike i kombinacije voća i povrća, a mašta vam je jedina granica.

  • 10 min
  • Jednostavno
Maštoviti doručak

Sastojci

Slani sendvič

Slatki sendvič

Priprema

  1. Dvije ploške kruha namažite namazom od slanutka. Na jednu plošku posložite 3 kolutića mrkve i 1 maslinu narezanu na 3 kolutića tako da dobijete lice medvjedića.
  2. Na drugu plošku stavite 2 ploške tvrdo kuhanog jaja, a na njih 2 kolutića masline da dobijete oči. 1 koutić masline prerežite na pola i upotijebite kao stopala, a 2 kolutića krastavca upotrijebite kao krila. Crvenu papriku narezanu na trokutiće upotrijebite tako da dobijete kljun i kao merca između očiju tako da dobijete oblik sove.
  3. Jednu plošku kruha premažite džemom od jagoda i na nju stavite krišku jabuke narezanu na 3 trokutića tako da oblikujete uši i nos miša. 1 plošku banane narežite na 2 kockice i upotrijebite ih kao oči, a breskvu narežite na tanje štapiće i upotrijebite ih kao brkove.
  4. Jednu plošku kruha premažite bijelom lino ladom, a posljednju narežite na trokute, pa jedan trokut premažite tamnom lino ladom. Stavite ga na plošku s bijelom lino ladom. Od 2 ploške banane napravite oči, a od aronija napravite zjenice i nos.

Posluživanje: Poslužite uz omiljeni topli napitak.

Savjet: Obrok pripremite neposredno prije posluživanja.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom