Ajvar

Razmazi svoje nepce

Nadjeveni krastavac

Nadjeveni s ljutim ajvarom i sirom svježi krastavci savršen su odabir za ljubitelje jela s karakterom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Nadjeveni krastavac

Sastojci

  • 50 g crnih maslina bez koštica
  • kopar
  • sol
  • maslinovo ulje
  • 2 mlada luka
  • žlica Ajvara ljutog Podravka
  • 200 ml kiselog vrhnja ili milerama
  • 200 g svježeg kravljeg sira
  • 4 lijepa krastavca

Priprema

  1. Svježi kravlji sir protisnite, dodajte mu vrhnje za kuhanje, ajvar. Masline i mladi luk narezane na kolutiće promiješajte.
  2. Krastavce napunite pripremljenim nadjevom i ohladite.
  3. Krastavce uzdužno prerežite na pola. Žličicom im odstranite sjemenke.

Posluživanje: Pokapajte maslinovim uljem, pospite natrganim grančicama kopra i poslužite.

Savjet: Ako volite kopar, možete ga umiješati u smjesu kojom punite krastavce, a ako vam nije omiljen, možete ga zamijeniti grančicom komorača.

Začini inspiracije

Monozačini