Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Najbolja Sacher torta

Ovo je najbolji recept za sočnu, slasnu, planetarno poznatu čokoladnu tortu jednostavnog, a neodoljivog okusa koji nas oduševljava više od 200 godina (koja je već proslavila 200. rođendan). Priprema po ovom receptu je jednostavna, brza i uspješna. Konačno imamo recept po kojem možemo pripremiti tortu jednako dobru kao što je ona koja se, pripremljena po izvornom receptu, poslužuje u Sacher hotelu u srcu Beča, a za koju se svakodnevno čeka u redu za ulazak u slastičarnicu...

  • 20 min
  • Jednostavno
Najbolja Sacher torta

Sastojci

Za čokoladnu glazuru

  • 120 g čokolade
  • 45 g maslaca

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Maslacu sobne temperature dodajte šećer u prahu i miješajte da dobijete kremastu strukturu. Uz miješanje dodajte jedan po jedan žumanjak, bourbon vanilija šećer i postupno čokoladu otopljenu na pari.
  2. Bjelanjke istucite u snijeg. Dodajte sol i postupno umiješajte šećer, a snijeg potom lagano lopaticom umiješajte u smjesu sa čokoladom. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu uspite u namašćen i pobrašnjen kalup za torte Ø 16 cm.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170° C oko 50 minuta. Pečeni i malo ohlađeni kolač (nakon 15 minuta) okrenite da dobijete ravnu površinu. Nakon 5 minuta opet ga okrenite da se vrati u prvotno stanje, a zatim ohladite do kraja. Tortu prerežite popola da dobijete dva biskvita.
  4. Džem lagano zagrijte i pola nanesite preko donjeg biskvita. Prekrijte drugim biskvitom pa ostatkom džema premažite gornji dio i rub kolača. Pustite da se osuši oko 30 minuta.
  5. Za čokoladnu glazuru maslac stavite da zakipi, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi. Tortu stavite na žičanu rešetku smještenu nad papirom za pečenje i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje: Jagode narežite na ploške da dobijete srcoliki oblik, pa njima ukrasite tortu.

Savjet: Za pripremu veće torte upotrijebite kalup Ø 22 cm, a sastojke podvostručite.Prije rezanja tortu ostavite na sobnoj temperaturi da se lakše reže.

Masline

Cure sline od masline