Mini tartovi od svinjetine s piccalillijem

Pripremite ove zanimljive zalogaje s pancetom i kobasicom te uživajte u domaćem namazu od senfa i pečenih paprika.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Mini tartovi od svinjetine s piccalillijem

Sastojci

Za nadjev

Piccalilly

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte mu narezani rashlađeni maslac, žumanjke i dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po potrebi dodajte žlicu-dvije vode.
  2. Tijesto umotajte u prozirnu prijanjajuću foliju i stavite odmarati u hladnjak 30-ak minuta.
  3. Lim za muffine lagano premažite maslacem i lagano pospite krušnim mrvicama. Stavite tanku traku od papira za pečenje toliko da sa svake strane viri po 1 -2 cm.
  4. Razvaljajte dvije trećine tijesta na pobrašnjenoj površini i izrežite krugove od 12 ili 10 cm. Tijesto stavite u kalupe.
  5. Zajedno pomiješajte sitnije narezane kobasice i pancetu, dodajte im 1 jaje, papar, sitno nasjeckanu kadulju, senf i ostatak krušnih mrvica. Sve zajedno dobro izmiješajte te podijelite smjesu između kalupa.
  6. Razvaljajte preostalo tijesto i napravite krugove 8 cm. Premažite s razmućenim jajetom i dodajte na vrh svake pite tako da namazana strana bude prema dolje. Zatim premažite i s gornje strane, pa pospite sa sezamom.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 minuta do zlatnožute boje. Izvadite i pustite da se malo ohlade te zatim pažljivo izvadite pite iz kalupa (papir će vam pomoći da ih izvadite).
  8. Pripremite piccalilly tako da papriku i kisele krastavce dobro ocijedite i narežete na manje kockice. Paprici i krastavcima dodajte senf, ulje i dobro izmiješajte.

Posluživanje: Mini pite poslužite uz piccalilli umak.

Savjet: Kobasice i pancetu možete finije samljeti u električnoj sjeckalici.

Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont