Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Mascarponata s voćem

Savršena mascarponata s voćem bez pečenja je jednostavna i brzo pripremljena, a za potpuni užitak u ovoj slastici potrebno je samo pričekati da se dobro ohladi.

  • 35 min
  • Jednostavno
Mascarponata s voćem

Sastojci

Za podlogu:

  • 180 g mljevenog keksa
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 40 g maslaca
  • 50 ml mlijeka

Za kremu:

  • 300 g svježih borovnica (ili malina, jagoda...)
  • 250 ml slatkog vrhnja (nezaslađenog)
  • 250 g mascarpone sira
  • 1 Dolcela Limun šećer
  • 1 Dolcela Instant želatina
  • 1-2 žličice šećera u prahu
  • 1 Dolcela Šlag hit
  • 125 ml hladnog mlijeka
  • borovnice za ukrašavanje slastica (oko 200 g)

Priprema

  1. Za podlogu promiješajte mljevene kekse i lješnjake, dodajte mlijeko te otopljeni maslac. Promiješajte te ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte Ø 22 cm. Smjesu utisnite žlicom da dobijete podlogu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
  2. Borovnice fino usitnite u pire u blenderu.
  3. U posudu prikladnu za miksanje ulijte slatko vrhnje i miješajte električnom miješalicom 1 minutu. Neprekidno miješajući dodajte sir i Limun šećer te postupno umiješajte Instant želatinu.
  4. Nastavite miješati još 1-2 minute, a potom dodajte šećera u prahu. Na kraju umiješajte pire od voća. Smjesu ulijte na ohlađenu podlogu, stavite u hladnjak i ostavite da se hladi 30 min.
  5. Za šlag, u visoku posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom do željene čvrstoće.
  6. Šlag nanesite na slasticu i sve zajedno ostavite u hladnjaku da se hladi još najmanje 1 sat.

Posluživanje: Slasticu ukrasite borovnicama i poslužite.

Savjet: Slasticu možete pripremiti sa jogurtom umjesto sirom (250 ml slatkog vrhnja i 150 ml jogurta)

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode