Torta od mascarponea i malina
- Recept by coolinarika.com -Dekadentna torta prožeta okusom maline i bijele čokolade te čokoladnim kuglicama koje su pravo iznenađenje za nepce.Zahvaljujemo slastičarnici Magnolia na ustupljenom receptu.
![Torta od mascarponea i malina](https://podravkaiovariations.azureedge.net/eb8884e0-63b2-11eb-824d-0242ac12003e/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte oštro i kokosovo brašno. Okrugli kalup za pečenje promjera 26 cm obložite papirom i dno pospite bademovim listićima i krokantom. Smjesu od bjelanjaka izlijte i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta. Kad je biskvit pečen nožem ga lagano odvojite od kalupa i okrenite donji dio prema gore. Za malina pire: maline, šećer i vodu stavite na štednjak i kuhajte dok se ne zgusne. Na biskvit namažite kuhane maline i ostavite da se ohlade. Za kremu: mascarpone sir lagano izradite. Postupno dodajte instant želatinu uz neprekidno miješanje električnom miješalicom do željene čvrstoće (1-2 minute). Skinite s vatre bijelu čokoladu otopljenu na pari i ručno umiješate u sir. Zatim lagano umiješate istučeni šlag i čokoladne kuglice (odvojite šaku za dekoraciju). Pripremljenu kremu razmažite po sloju od malina i zagladite. Pospite krupno ribanom bijelom čokoladom i ostavite da se hladi u hladnjaku minimalno 5 sati.
Posluživanje: Poslužite i dekorirajte čokoladnim kuglicama, strugotinama čokolade ili pločicama bijele čokolade.Dekoracijom se možete poigrati te ju ukrasiti "ogradicom" od bijele čokolade.
Savjet: Ukoliko niste u mogućnosti doći do svježih malina, zamijenite ih istom količinom smrznutih.