Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Torta od mascarponea i malina

Dekadentna torta prožeta okusom maline i bijele čokolade te čokoladnim kuglicama koje su pravo iznenađenje za nepce.Zahvaljujemo slastičarnici Magnolia na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Torta od mascarponea i malina

Sastojci

Biskvit

Malina pire

  • 500 g svježih malina
  • 300 g kristal šećera
  • 2 dl vode

Lols krema

Priprema

  1. Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte oštro i kokosovo brašno.
  2. Okrugli kalup za pečenje promjera 26 cm obložite papirom i dno pospite bademovim listićima i krokantom. Smjesu od bjelanjaka izlijte i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.
  3. Kad je biskvit pečen nožem ga lagano odvojite od kalupa i okrenite donji dio prema gore.
  4. Za malina pire: maline, šećer i vodu stavite na štednjak i kuhajte dok se ne zgusne.
  5. Na biskvit namažite kuhane maline i ostavite da se ohlade.
  6. Za kremu: mascarpone sir lagano izradite. Postupno dodajte instant želatinu uz neprekidno miješanje električnom miješalicom do željene čvrstoće (1-2 minute). Skinite s vatre bijelu čokoladu otopljenu na pari i ručno umiješate u sir. Zatim lagano umiješate istučeni šlag i čokoladne kuglice (odvojite šaku za dekoraciju).
  7. Pripremljenu kremu razmažite po sloju od malina i zagladite.
  8. Pospite krupno ribanom bijelom čokoladom i ostavite da se hladi u hladnjaku minimalno 5 sati.

Posluživanje: Poslužite i dekorirajte čokoladnim kuglicama, strugotinama čokolade ili pločicama bijele čokolade.Dekoracijom se možete poigrati te ju ukrasiti "ogradicom" od bijele čokolade.

Savjet: Ukoliko niste u mogućnosti doći do svježih malina, zamijenite ih istom količinom smrznutih.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka