Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Šareni vrtlog

Kombinacija za savršenu mješavinu uz vječno zavodljivu tjesteninu siguran je preduvjet za ručak koji će se svidjeti vašim najmilijima, uživajte u ljetu i tjestenini uz špinat i pinjole.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Šareni vrtlog

Sastojci

Priprema

  1. Špinat očistite, operite i narežite na veće komade.
  2. U zdjelici pomiješajte krušne mrvice, pinjole i 25 ml vode.
  3. U veću tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite pripremljene mrvice s pinjolima i na srednjoj vatri lagano pržite dok mrvice ne počnu dobivati blago smeđu boju.
  4. Dodajte protisnuti češnjak, kratko promiješajte i dolijte preostalih 200 ml vode.
  5. Kada je voda zakuhala, dodajte crvenu papriku, jednu žlicu Vegete i promiješajte.
  6. Dodajte špinat, poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta.
  7. Tunu ocijedite, dodajte umaku i promiješajte.
  8. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu još toplu dodajte u umak, lagano, ali dobro promiješajte i uklonite s vatre.
  9. Pomoću gulilice skinite limunu koricu, narežite je na tanke štapiće, pospite po tjestenini i poslužite.

Posluživanje: Pomoću guljača skinite limunu koricu, narežite je na tanke štapiće, pospite po tjestenini i poslužite.

Savjet: Umjesto špinata možete upotrijebiti i mladu blitvu.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka