Šareni vrtlog
- Recept by coolinarika.com -Kombinacija za savršenu mješavinu uz vječno zavodljivu tjesteninu siguran je preduvjet za ručak koji će se svidjeti vašim najmilijima, uživajte u ljetu i tjestenini uz špinat i pinjole.

Priprema
Špinat očistite, operite i narežite na veće komade. U zdjelici pomiješajte krušne mrvice, pinjole i 25 ml vode. U veću tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite pripremljene mrvice s pinjolima i na srednjoj vatri lagano pržite dok mrvice ne počnu dobivati blago smeđu boju. Dodajte protisnuti češnjak, kratko promiješajte i dolijte preostalih 200 ml vode. Kada je voda zakuhala, dodajte crvenu papriku, jednu žlicu Vegete i promiješajte. Dodajte špinat, poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. Tunu ocijedite, dodajte umaku i promiješajte. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu još toplu dodajte u umak, lagano, ali dobro promiješajte i uklonite s vatre. Pomoću gulilice skinite limunu koricu, narežite je na tanke štapiće, pospite po tjestenini i poslužite.
Posluživanje: Pomoću guljača skinite limunu koricu, narežite je na tanke štapiće, pospite po tjestenini i poslužite.
Savjet: Umjesto špinata možete upotrijebiti i mladu blitvu.