Čokoladni borići

Djeca uživaju blagdanskom dekoriranju doma, a posebno u pripremi i dekoriranju blagdanskih slastica. Razveselite ih ovim jednostavnim, a tako slasnim, čokoladnim užitkom i veselju neće biti kraja.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladni borići

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za dekoraciju

Priprema

  1. Za biskvit
  2. Maslac otopite, dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte da se čokolada otopi.
  3. Brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo.
  4. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte pripremljenu čokoladu s maslacem. Na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.
  5. Smjesu izlijte u tepsiju (32x18 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
  6. Kremu premažite preko ohlađenog biskvita. Vilicom lagano prijeđite preko kreme kako biste dobili valovite nabore.

Za kremu

  1. Maslac sobne temperature i Lino ladu izradite električnom miješalicom te umiješajte mascarpone.

Posluživanje: Ukrasite šlagom i šarenim perlicama.

Savjet: Umjesto Lino lade Gold Creamy upotrijebite Lino ladu milk za odličnu bijelu kremu.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje