Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Čokoladne kocke

Omiljeni sastojak Dolcela puding odigrao je glavnu ulogu u nagradnom natječaju 'Kraljica slastica za kralja latino popa'. Ovaj recept kandidirao je za primamljivu nagradu, ulaznice za koncert kralja Latino popa Enriquea Iglesiasa.

  • Srednje zahtjevno
Čokoladne kocke

Sastojci

Za biskvit

Preljev za biskvit

Ganache krema

Puding krema

Priprema

  1. Žumanjke odvojite od bjelanjaka i istucite sa šećerom. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
  2. Brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom dodajte u smjesu od žumanjaka. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka i sve lagano izmiješajte.
  3. Smjesu stavite u lim (30x20 cm) za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta na 180 °C.
  4. Za preljev, sve sastojke zagrijte da rastopite šećer te prelijte po vrućem biskvitu. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte po natrganoj čokoladi da se čokolada rastopi. Malo ohladite i prelijte po biskvitu.
  5. Prašku za puding dodajte šećer i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte 1-2 minute, dodajte natrganu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ohlađenom pudingu dodajte margarin te sve dobro izmiksajte.
  6. Biskvit izrežite na 9 komada (7x10) ili po želji te slastičarskom vrećicom ukrašavajte svaku kocku zasebno s puding kremom.
  7. Na vodenoj kupelji rastopite čokoladu i prelijte po silikonskoj podlozi (ili na papiru za pečenje). Kada se ohladi, izrežite i napravite pločice iste dimenzije kakve su i kocke te stavite na svaki kolač.
  8. Ukrasite s malo puding kreme i sasvim malo sjeckanih lješnjaka!

Posluživanje: Ohladite i uživajte u čokoladnoj poslastici.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...