Bundeva

Kraljica jeseni

Fina juha od bundeve

Krem juha od muškatne bundeve poslužena sa zapečenim brusketama primamit će vas ugodnom bojom starog zlata i za sobom ostaviti okus koji ćete zasigurno željeti ponoviti.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Fina juha od bundeve

Sastojci

Za posluživanje

  • 2 žlice očišćenih bundevinih sjemenki
  • 2 žlice bučina ulja

Za zapečeni kruh

  • 1 šlapica bijelog kruha (ili 4 ploške)
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 žličice bučina ulja
  • 4 ploške sira ementalera
  • 4 ploške Pancete Podravka

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk.
  2. Dodajte protisnuti češnjak i bundevu narezanu na kockice.
  3. Zalijte vodom da pokrije sadržaj, zakuhajte, dodajte muškatni oraščić i povrtni temeljac.
  4. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  5. Dok se juha kuha, popecite sjemenke bundeve.
  6. Juhu usitnite u pire, po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću.
  7. Vratite na vatru i pustite neka ponovo zakipi.
  8. Za to vrijeme šlapicu narežite na ploške, složite na lim za pečenje, pokapajte bučinim uljem i pospite nasjeckanim češnjakom.
  9. Preko češnjaka stavite plošku sira i plošku pancete.
  10. Kratko zapecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C.
  11. Kad juha zakipi, po potrebi posolite i popaprite, umiješajte pola količine vrhnja za kuhanje i ugasite vatru.
  12. Juhu ulijte u zdjelice za posluživanje, nakapajte preostalim slatkim vrhnjem, bučinim uljem i pospite popečenim sjemenkama bundeve.

Posluživanje: Krepku juhu od muškatne bundeve poslužite sa zapečenim brusketama.

Savjet: Ako je juha previše gusta, razrijedite je na željenu gustoću.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka