Fina juha od bundeve
- Recept by coolinarika.com -Krem juha od muškatne bundeve poslužena sa zapečenim brusketama primamit će vas ugodnom bojom starog zlata i za sobom ostaviti okus koji ćete zasigurno željeti ponoviti.

Priprema
Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak i bundevu narezanu na kockice. Zalijte vodom da pokrije sadržaj, zakuhajte, dodajte muškatni oraščić i povrtni temeljac. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Dok se juha kuha, popecite sjemenke bundeve. Juhu usitnite u pire, po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću. Vratite na vatru i pustite neka ponovo zakipi. Za to vrijeme šlapicu narežite na ploške, složite na lim za pečenje, pokapajte bučinim uljem i pospite nasjeckanim češnjakom. Preko češnjaka stavite plošku sira i plošku pancete. Kratko zapecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C. Kad juha zakipi, po potrebi posolite i popaprite, umiješajte pola količine vrhnja za kuhanje i ugasite vatru. Juhu ulijte u zdjelice za posluživanje, nakapajte preostalim slatkim vrhnjem, bučinim uljem i pospite popečenim sjemenkama bundeve.
Posluživanje: Krepku juhu od muškatne bundeve poslužite sa zapečenim brusketama.
Savjet: Ako je juha previše gusta, razrijedite je na željenu gustoću.